10-delige talkshow-serie ‘Onderwijskansen’ pakt ongelijkheid aan

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

Uitgebreide onderzoeken uit recente jaren en de media-aandacht, waaronder de docuserie ‘Klassen’ op NPO, hebben het al laten zien: in Nederland is er sprake van een hoge mate van kansenongelijkheid in het onderwijs. Vanuit het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) wordt er gewerkt aan kennis en toepassingen voor het onderwijs met als doel om die ongelijkheid te bestrijden.

In de 10-delige talkshowserie ‘Onderwijskansen’ van NRO spreek ik in de studios van MetMotion met onder andere wetenschappers, interne begeleiders en leerkrachten over deze onderzoeken en delen zij kennis en aanbevelingen die toepasbaar zijn in de praktijk.

Kennis delen om het onderwijs te verbeteren

De komende maanden zullen meerdere onderwerpen met betrekking tot kansen in het onderwijs aan bod komen. Verschillende onderzoeken en praktijkervaringen op het gebied van onder ander differentiatie, ouderbetrokkenheid, taalstimulering, binnen- en buitenschools leren en schooladvies passeren de revue. Voor meer informatie, kun je de webinars hier terugzien.

De webinar productie wordt verzorgd door MetMotion, gevestigd in Utrecht

Meer artikelen…