De weg naar de World Expo Osaka in 2025

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

Het Nederlandse traject naar de World Expo in Osaka, Japan in 2025 is officieel gestart. Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkeling Liesje Schreinemacher en ambassadeur van Japan Hiroshi Minami onthulden het ontwerp van het Nederlandse paviljoen tijdens het Start Expo evenement op de DOB-Academy in Delft.

Kennis delen om op te trekken naar de expo

In verschillende paneldiscussies en subsessies deelden deskundige sprekers hun ervaringen en mogelijkheden voor belangrijke sectoren om samen te werken met Japan, evenals de begeleiding die Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan bieden om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij het betreden van de Japanse markt.

A New Dawn als indrukwekkend paviljoen

Het Nederlandse paviljoen voor de Osaka World Expo 2025, a New Dawn, is een emissievrij ontwerp, met circulaire materialen die opnieuw in elkaar kunnen worden gezet. Het symboliseert een rijzende zon; schone energie die onbeperkt en voor iedereen toegankelijk is. Dit prachtige paviljoen is gerealiseerd door het consortium Thomas M. Rau, DGMR en Tellart.

Meer info over dit indrukwekkende paviljoen vind je hier.

Overhandiging van de ‘Rising Sun’ aan Minister Liesje Schreinemacher

Wil je zakendoen in Japan en meedoen aan Road to Osaka 2025? Meer info over het programma vind je op deze site.

Meer artikelen…