Act to Connect: Door samenwerking de zorgsector verbeteren

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

In Theater Amsterdam vond de Life Sciences & Health manifestatie ‘Act To Connect’ plaats, met als centrale doel alle belanghebbenden in de zorgsector te inspireren om nog meer samen te werken.

Hierin begeleidde ik vertegenwoordigers van de overheid, kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de burger door verscheidene paneldiscussies en presentaties waarin grote vraagstukken met betrekking tot de toekomst van de zorg voorbij zijn gekomen.

Interactief en inhoudelijk

Het drie uur durende evenement bracht de vertegenwoordigers van de topsectoren samen die allen een bijzondere rol spelen in de zorgsector in Nederland. Na een voorwoord van Premier Rutte presenteerden verschillende belanghebbenden hun pleidooi en gingen we in discussie met onder andere academici, beleidsmakers en leidinggevenden van ziekenhuizen en het bedrijfsleven (o.a. Philips Research en Janssen) over de huidige staat van de zorg in Nederland en welke oplossingen mogelijk zijn voor de toekomst.

Daarnaast werd er optimaal gebruik gemaakt van het 50 meter brede scherm in Theater Amsterdam. Visualisatie van verhalen en data door middel van video-projecties, een spoken word optreden en een demonstratie van de ‘pandemie preventie car’ door Museum Boerhaave hielpen de inhoud zo krachtig mogelijk over te brengen op de zaal.

Visie voor de toekomst

In het laatste gedeelte schoof Emer Cooke, de algemeen directeur van de European Medicines Agency aan om (in het engels) de toekomst van internationale samenwerking in de zorg te bespreken met een panel.

Ministers Ernst Kuipers (VWS), Micky Adriaansens (EZK) en organisator Clémence Ross sloten af met een pleidooi waarmee hopelijk alle deelnemers aan de slag kunnen om de handen ineen te slaan voor een verbeterde samenwerking in de zorg.

Een uitgebreide samenvatting van het evenement is hier te zien:

Meer artikelen…