In gesprek over ons duurzame energiesysteem van de toekomst

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

Hoe creëren we een geïntegreerd duurzaam energiesysteem in Nederland? Dat was de insteek van de ‘Access to Energy Dialogue’, georganiseerd door Stichting Citymarketing Arnhem.

Paneldiscussie in een duurzame kerk

In de prachtige Eusebiuskerk, tevens een van de meest duurzame kerken in Europa, deelden verschillende experts in het panel hun kennis over technische, organisatorische en sociale oplossingen voor de energietransitie met 300 stakeholders in de zaal. Voorafgaand aan het panel spraken Jan-Paul Dijckmans (Tennet) en Takeshi Miyamori (OECD) over de huidge staat van ons energiesysteem en de uitdagingen voor de toekomst op korte en lange termijn. De focus, ook van de deelnemers in het panel, was een brede benadering vanuit technisch, economisch, sociaal-maatschappelijk en creatief oogpunt.

Deze dialoog markeert het begin van terugkerende evenementen voor de stad Arnhem als knooppunt voor het delen van hun expertise op energiegebied. Word onderdeel van het netwerk om op de hoogte te blijven via deze link.

Wist je dat: De Eusebiuskerk heeft sterke ambities om de meest duurzame kerk ter wereld te zijn en is een van de eerste kerken die verwarmd wordt door waterstof. Meer over dit project vind je hier.

Meer artikelen…