Innovatieve start-ups op het Leadership Symposium van Orange Wings

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

Op het Leadership Symposium van start-up accelerator Orange Wings kwamen 15 innovatieve ondernemingen samen om kennis en advies te krijgen voor de toekomst. De groep, onder leiding van het charismatische Dragon’s Den-jurylid Shawn Harris, kreeg een rijk programma voorgeschoteld met inspirerende presentaties en uitgebreide workshops.

Innovatieve start-ups

De ondernemingen, sommigen nog groen als gras, staken hun gretigheid niet onder stoelen of banken. Zij ontwikkelen uiteenlopende concepten, waaronder biologisch afbreekbare doodskisten, kunstmatige intelligentie-gedreven tuinbouw oplossingen, een digitale oppasservice, erotische luisterboeken en wellicht de bekendste; de insta-genieke restaurantketen de Avocado Show.

Onder leiding van verschillende experts op het gebied van leiderschap en operational excellence kregen de jonge ondernemers een beter beeld van hun ontwikkelingsfase en welke stappen er nodig zijn om duurzaam en gezond verder te groeien.

Leerzame deelname

Als moderator had ik naast het begeleiden van het programma ook nog de mogelijkheid om zelf te participeren in gedeeltes van de workshops als deelnemer en zo inzichten te krijgen en te delen over ondernemerschap. Een inspirerend symposium waarin de gretigheid van de jonge ondernemers aanstekelijk werkte en de deelnemers met een hele hoop kennis en ondersteuning verder kunnen met hun bedrijf.

Foto’s: Jelle Draper

Meer artikelen…