Cybersecurity Talkshow: Hoe bescherm je je bedrijf tegen cyberaanvallen?

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

Een cyberaanval is onvermijdelijk

De experts zijn er glashelder over; het is niet meer de vraag óf je gehackt wordt, maar wanneer. Grote bedrijven en hun data-gevulde servers zijn een doelwit, waaronder het steeds vaker voorkomende ransomware. Hiermee wordt een bedrijf als het ware ‘gekidnapt’ voor losgeld. Cruciale data wordt afgeschermd of soms hele productiesystemen worden platgelegd totdat de prijs, vaak in moeilijk traceerbare crypto-valuta, is betaald.

Ervaring en kennis in een 2-uur durende talkshow

In de talkshow ‘The Best Kept Secret’ van Insight Enterprises gingen we aan tafel met 4 experts op het gebied van cybersecurity om te praten over de ontwikkelingen in de industrie. Onder toeziend ook van een live publiek deelden Jelle Niemantsverdriet (Microsoft), Moncef Mestiri (CED), Feliks Voskoboynik (AS Watson) en Dirk de Goede (Insight) de best practices op het gebied van risicovermindering en het belang van de werknemer in het beschermen van het bedrijf.

De Dutch IT Channel maakte een verslag over het evenement:

Meer artikelen…