Onboard Amsterdam: onboarding in the era of AI

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

In de Kromhouthal in Amsterdam vond het grootste onboarding evenement van Europa plaats. Op drie verschillende podia en bij meerdere interactieve stands werd er kennis gedeeld over onboarding en het gebruik van AI en data voor het aantrekken en behouden van nieuw personeel.

Sprekers delen hun kennis over technologie in HR

Op de main stage kwamen meerdere sprekers voorbij van Capgemini, HP en Equalture om hun inzichten te delen voor het vinden en behouden van werknemers in de uitdagende banenmarkt door middel van technologie. Vervolgens ging ik in gesprek met de Gemeente Amsterdam, Defensie en YoungCapital over de verschillen van generaties op de werkvloer.

 

In een college-tour interview met Noor van Eggermont van Booking.com spraken we over de uitdagingen van het rekruteren en behouden van jaarlijks honderden nieuwe medewerkers in een internationaal techbedrijf van dit formaat.

De dag eindigde met de uitreiking van de Onboard Award en een keynote van Jörgen Raymann over geluk op de werkvloer.

Wil je meer leren over onboarding in het AI-tijdperk? Lees dan hier verder

Meer artikelen…