Water centraal thema op duurzaamheidssymposium Tilburg

Geschreven door Mark Wijsman

Als dagvoorzitter en interviewer verdiept Mark zich in de achtergronden van de onderwerpen die op events en bijeenkomsten besproken worden. Hier deelt hij updates en inzichten uit het vak.

Waterbehoud is een vaak over het hoofd gezien onderwerp dat steeds urgenter wordt. Tijdens de Economic Business Week Tilburg (EBT) was dit jaar het Duurzaamheidssymposium gericht op de waarde van water.

Eva Amsterdam, Senior Sustainability Manager van Coca-Cola Europacific Partners, sprak over haar projecten omtrent waterbesparing. Freddy Dekkers van Water IQ International presenteerde zijn veelbelovende oplossingen voor industriële waterbehandeling en Luc Albers toonde zijn werk op het gebied van de beoordeling van de watervoetafdruk.

Samen met het publiek tot oplossingen komen

Wat zijn de risico’s van waterschaarste? Is water te duur? En moeten we wetgeving van bovenaf aanmoedigen om water te besparen?

Samen met het publiek besprak ons panel alles daaromtrent, van natuurbehoud projecten tot nieuw beleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatief waterbeheer. De enthousiaste deelname van het publiek demonstreerde het gelijkgestemde gevoel van urgentie, dus laten we vooral het gesprek gaande houden.

Meer informatie kun je hier vinden (en zeker de moeite waard om te bekijken):

Water-IQ

Implementatie watervoetafdruk

Coca Cola Europacific Partners Forward on Water

Meer artikelen…